WK in Oman

2 December 2013

Ondanks dat het Watersportverbond geen vertrouwen had in mijn uitzending richting het WK, ben ik uiteindelijk op eigen initiatief en kosten naar Oman afgereisd. Waar je hoopt op de ideale voorbereiding ging het in mijn geval volledig mis. Anderhalve week voor vertrek richting Oman kreeg ik last van zenuw ontsteking in mijn voet, waardoor ik zowel niet de geplande zeiltrainingen als fysieke trainingen kon afwerken. Toch een aderlating voor wat betreft het vertrouwen in het zeilen, als in het lichaam. 

Op lokatie aangekomen heb ik de eerste dagen wel uurtjes kunnen maken met behulp van pijnstillers en leek het in eerste instantie de goede kant op te gaan. Uiteindelijk tijdens het evenement viel de schade mee. 

Het dagelijks verslag:

De kop is eraf, we zijn begonnen! Eerste dag van het wk was goed! Eerste race een 5e plek en de tweede race, na een slecht begin en goede inhaal race, een 21e plek. 
De volledig uitslagen, die nog nier correct zijn, zijn te vinden opwww.omanlaserworlds2013.com
Wisselvallige dag!
Gisteren konden we door een gebrek aan wind in de ochtend en later daglicht maar een enkele race doen. Daarom mochten we er vandaag drie doen. Een 30, 6 en 17 als resultaat. Op zijn tijd te veel foutjes en in snelheid voor de wind te wisselvallig. Voor morgen kijken of we verbeteringen aan kunnen brengen. 25e in totaal na vandaag.
20 november via mobiel
 
Laatste dag van de voorrondes was niet geheel aan mij besteed. De eerste race was ik slecht weg bij de start en kon ik later in de race het verschil niet meer goed maken. De tweede race kreeg ik een gele vlag (straf) van de jury vlak na de start waardoor ik op ruime achterstand mocht beginnen. 
Vanaf morgen beginnen de finals.
Gisteren was het zeilen zo slecht als het weer! Vandaag was het weer zonnig, kwam er in de middag een mooi windje door en waren de resultaten weer een stuk beter!
Morgen de laatste dag! Ik ga voor een mooie afsluiter!
23 november via mobiel
 
Sluit het WK af met een domper. Tweede straf van de jury, waardoor ik de race moest verlaten. Eindresultaat 42e. 
Op naar huis! Pepernoten, chocolade letters en mama's stamppot!

Uiteindelijk ontevreden over het resultaat. Met name het starten wat onder niveau was heeft me de das om gedaan. Voor nu is het seizoen over. Mooie tijd om bij te komen en plannen te maken voor de toekomst!

Reacties

>Vanwege grote hoeveelheden spamreacties is de mogelijkheid om te reageren tijdelijk afgesloten