Kans op medaille niet gegrepen

20 September 2010

 

Afgelopen vrijdag t/m zondag was in Medemblik het Open Nederlands Kampioenschap. In een weekend met veel wind, buien en kou was het aardig afzien! In deze drie dagen hebben we zeven races gevaren en het kampioenschap werd afgesloten met een medalrace, met de beste tien van het klassement, op zondagmiddag. Het hele weekend werd er uitermate close geraced door de top zeven. Tot voor de finale konden deze alle nog winnen en stond iedereen op enkele punten gelijk. De medalrace zou dus alles bepalend zijn. 

Ik was uitermate goed weg, kwam als 2e bij de eerste boei, maar door de vlagerige omstandigheden onder de kust bleef het veld erg compact. Tot op het laatst zat een medaille er nog in, maar helaas was de laatste down-wind niet goed genoeg. Een 6e plek in de medalrace en uiteindelijk ook een 6de plek overall. Voor de volledige uitslagen kijk hier.

Een kampioenschap met kansen op een medaille, maar helaas heb ik de kansen niet kunnen pakken. Volgend jaar weer en beter! 

Over twee weken de laatste kwalificatie wedstrijd voor de selectie. Ik lig goed op schema en kan een plek al bijna niet meer mislopen. Erg belangrijk, want zo blijven faciliteiten en trainingen voor de winter gewaarborgd!

Reacties

>Vanwege grote hoeveelheden spamreacties is de mogelijkheid om te reageren tijdelijk afgesloten