Zeilen, studeren en roeien

16 November 2010

 

Sinds het vorige bericht is er weinig gezeild, veel op bed gelegen en veel gestudeerd. Die eerste twee zijn een slechte zaak, de laatste moet gewoon af en toe. Ik heb weinig gezeild omdat ik twee weekenden ziek ben geweest. Op bed uitzieken en de training rustig weer oppakken waren daarvan helaas het gevolg. Daarnaast heb ik een opkomende blessure aan mijn rechterhand waardoor ik afgelopen weekend ook even op de rem heb moeten trappen. Wat hier het preciese probleem is weet ik nog niet, maar daar gaan we donderdag 18 november naar kijken met de fysio.

Wat ik in de tussentijd wel heb kunnen doen met het team is een kielboot-clinic. Onder leiding van Klaartje Zuiderbaan hebben we op de Braassem in het weekend van 6 en 7 november in een J22 gevaren. Compleet iets anders dan wat we gewend zijn. In twee dagen hebben we een hoop geleerd omtrent het zeilen van een kielboot, ik stond op het voordek te jongleren met een spinnaker-boom, en van matchracen. Het boot tegen boot spelletje, waarbij alleen maar telt dat je voor de andere ligt. Het was een erg leuk en leerzaam weekend over een andere tak van de zeilsport.

Naast het zeilen ben ik dit najaar ook begonnen met roeien. Compleet iets anders, maar nog steeds in een bootje op het water. Bij Okeanos op de bosbaan zal ik de komende weken selectie lopen voor een eerstejaars-acht. Een vaste plek in de boot wordt lastig te combineren met het zeilen, maar we gaan gewoon kijken hoe ver ik kan komen. De fysieke trainingen die erbij horen kan ik in ieder geval prima combineren met de trainingen van het zeilen.

Tot zover, later meer!

Reacties

>Vanwege grote hoeveelheden spamreacties is de mogelijkheid om te reageren tijdelijk afgesloten