2011

26 January 2011

 

Naar aanleiding van titel van het vorige bericht kan ik zeggen dat het roeien is afgevallen. Momenteel zit zowel het eerste studie-blok van het jaar erop en ook het eerste trainings-blok. Ik kan zeggen dat ik beide met veel succes en voldoening heb afgesloten. Een betere start van het nieuwe jaar heb ik me nauwelijks kunnen wensen. 

Waarom nauwelijks? Omdat ik wederom loop met fysieke problemen. Gelukkig heb ik geen pfeiffer of hersenschudding, maar wel veel last van hardnekkige virussen. Afgelopen jaar ben ik al vaak ziek geweest en half december was dit wederom het geval, griep! Sindsdien blijf ik verkouden en last houden van hoesten ed, maar daar wordt met medicijnen aan gewerkt. 

Van 17 tot en met 22 december heb ik Palamos, Spanje, de Christmas race gevaren. Een goed internationaal evenement met 30 deelnemers. Na drie dagen met wedstrijden en een Medalrace, ben ik uiteindelijk 4e geworden. Niet slecht, maar met een lijst vol verbeter punten ben ik weer thuis gekomen. Erg nuttig!

Van 17 tot en met 24 januari heb ik weer de eerste zeil uren gemaakt van 2011 op Mallorca. Grootste aandachtspunt was fysiek beter worden en weer wennen aan de boot. In beide ben ik op de goede weg. 

Voor de rest van de wintermaanden zal ik nog een hoop in Palma te vinden zijn. In verschillende periodes zal ik nog ruim 30 dagen mezelf klaar maken voor het nieuwe seizoen. Deze periode zal daar afgesloten worden begin April met, voor mij, de eerste World Cup van dit seizoen. 

Verder zal ik dit seizoen deelnemen aan de World Cups in Frankrijk, Nederland en Duitsland en de Europacups in Italie en Nederland. De eerste seizoenshelft zal afgesloten met het EK in Helsinki begin juli. Daarna zal er de zomer in het teken staan van de voorbereidingen op het WK, wat gevaren zal worden in Perth, Australie. Hoe deze voorbereiding er precies uit gaat zien is nog niet bekend.

Dit was het voor nu en het volgende bericht komt hopelijk vanaf een zonnig Palma de Mallorca!

Reacties

>Vanwege grote hoeveelheden spamreacties is de mogelijkheid om te reageren tijdelijk afgesloten