Het zit erop!

19 December 2011

Het zit erop! WK is voorbij, de Australier Tom Slingsby is de wederom wereldkampioen. Over mijn laatste twee dagen ben ik een stuk meer tevreden dan over de eerste helft van het kampioenschap. Ik heb mijn kansen beter weten te benutten en mijn snelheid beter kunnen gebruiken. Het leverde twee top klasseringen op in de Silver fleet, een 1ste en 4de plaats en twee redelijke 21e plekken. Om af te sluiten met een overwinning voelt erg goed en geeft hoop op meer, voor later. De uiteindelijke 54ste plek (147 deelnemers) voldoet net niet aan de vooraf gestelde doelstelling, maar wel aan de bijgestelde doelstelling na de series. Geeft een voldaan gevoel.

De 54ste plek voldoet ook aan de norm voor een Internationaal Telent status (voorheen was ik Nationaal Talent), wat een stuk extra ondersteuning bied voor het komende seizoen. Deze nieuwe support zal een stuk financiele zorg wegnemen, waardoor ik me nog beter met de hoofdzaken bezig kan houden. Veel tijd om aan deze hoofdzaken te werken is er niet (WK 2012 is al begin mei!) dus dat ik me dan kan bezig houden met die zaken die echt belangrijk zijn, dat geeft een stuk rust. 

Voorlopige conclusie van dit toernooi: potentie is er en mag nu ingelost gaan worden. Eerste taak om aan te gaan werken: fysiek. Kan niet tevreden zijn met de potentie die dit lichaam heeft, dan ik me laat beperken door het fysiek. Het gebrek aan overzicht en maken van kleine fouten is ook hier om terug te voeren. De komende maanden zullen dan ook in het teken staan van de fysiek. 

Hoe ik dat precies ga doen zit in mijn hoofd en daar ga ik fijn over nadenken tijdens mijn vakantie!

Voor de laatste keer de groeten uit Freo!

 

Reacties

Tim Scholten

Dude! Ik ben trots op je. Ook al is het geen eerste plek. Ik hoor het al wel weer. Een biertje zit er dus niet meer in. Je moet aan je fysiek werken. Dan weet ik het goed gemaakt. Ik bier. Jij iets anders. En dan bijpraten. In Nederland. Groetjes uit Shanghai!

KFBroekens

leuk om je email te hebben ontvangen; eind goed al goed moet je maar denken; zoals je zelf al schreef geeft dat alle hoop voor de nabije toekomst; veel plezier in je verdere vacantiedagen en behouden thuiskomst en uiteraard een gezond en succesvol 2012! opa en oma

elske rahusen

Hey, Douwe. Alweer een familieberichtje. Maar we zijn ook zo trots op je ! Leuke foto trouwens op de officiele site. David dacht echt dat je niet helemaal eerlijk aan het zeilen was, dat andere mannetje op de foto leek wel in je boot te zitten--- (ik heb hem maar even op het tweede mastje gewezen.)Groeten aan de kangaroes , and see you mate, lots of fun down under alvast een goeie kerst en een super 2012 toegewenst Elske , Rich & kids