Najaars-klassiekers

17 October 2012

Het herstel van het NK duurde langer dan verwacht. De inspanningen die ik verricht heb terwijl ik niet fit aan de start was verschenen, zijn een aardige aanslag op het lichaam geweest. Meer dan een week duurde het voordat ik weer enigszins op krachten was en de trainingsprogramma's weer op kon pakken. Inmiddels ben ik weer twee weken vol aan de bak en vul ik mijn tijd in de collegebanken en de fitness. Met name de studie heeft op dit moment namelijk de aandacht, zodat ik me vanaf 1 april weer volledig op het zeilen kan richten. In de weekenden blijf ik zoveel mogelijk zeilen om het boot - gevoel en boot - fysiek op peil te houden. 

Zo heb ik het eerste weekend van oktober meegedaan aan de oktoberraces in Hindelopen op een J-111. Ik maak deze uitstapjes naar kielboten om mijn horizon te verbreden en op een andere manier binnen het zeilen nieuwe ervaringen op te doen. Binnen een teamverband werken levert mooie leerpunten op, maar ook het varen met meer zeilen op je boot. Met een genua, gennaker of spinnaker zeilen is toch een compleet andere wereld. Overigens een wereld waar ik me ook in thuis voel en waar ik steeds meer van leer. 

Afgelopen weekend heb ik op het Kinselmeer meegedaan aan de eerste 'Najaars-klassieker' van dit seizoen. Het Midwinterkampioenschap bij WSV de Doordrijvers. In een veld van 30 boten op een klein plasje was het de eerste race wennen. Daarna had ik het gaspedaal gevonden en heb ik het evenement met vier overwinningen op rij kunnen afsluiten. 

Voor de komende tijd staan er een aantal trainingsdagen in Scheveningen gepland met daarbij deelname aan nog meer Najaars-klassiekers. Ik zal nog aan de start verschijnen bij:

  • 11-11-2012: de 6 uren van de Nieuwe Meer, bij WV de Koenen in Amsterdam
  • 1/2-12-2012: de Boterletter op Kralingen, bij de RZV

Kijk voor meer informatie rond deze wedstrijden onder het kopje 'wedstrijden' . Het leven is soms zo voorspelbaar!

Reacties

>Vanwege grote hoeveelheden spamreacties is de mogelijkheid om te reageren tijdelijk afgesloten